Uslovi korišćenja

BEOGRADSKE.COM je robotski generisan medijski portal koji automatski povlači vesti sa drugih internet stranica putem RSS feed protokola. Korisnik koji otvori vest na BEOGRADSKE.COM se automatski upućuje na vest sa izvora, originalne stranice.

PRIVATNOST – POSLUŽIVANJE OGLASA I KOLAČIĆI (ENG. COOKIES)
Kako bi stranica BEOGRADSKE.COM imala sve funkcionalnosti i brzo se učitavala na uređaje korisnika pohranjuje se mala količinu podataka tzv. kolačići (eng. cookies). 

Ovde pročitajte kako možete obrisati kolačiće i promeniti njihove postavke prema internet pregledaču koji koristite:

Chrome
Mozilla Firefox
Edge
Safari

Ukoliko ne želite da se kolačići na portalu BEOGRADSKE.COM čuvaju, molimo vas da koristite neki od anonimnih pregledača, poput Chrome (koji to automatski sprečava) ili nemojte koristiti naš portal.

Popis nekih kolačića koje koristimo:

– Midas network – oglasna mreža za razmjenu sadržaja između portala. Pomoću njega NE MOŽEMO videti ko ste i saznati vaše kontakt podatke.

Kako bismo dodatno zaštitili vašu privatnost ne prikupljamo niti čuvamo vaše email adrese niti druge lične podatke pomoću kojih vas možemo identifikovati, kako biste potpuno anonimno mogli koristiti naš portal.

USLOVI KORIŠĆENJA
Vest prenesena na BEOGRADSKE.COM se sastoji od tekstualnog dela i pripadajuće slike prenesene s izvora, s tim da se tekstualni deo prikazuje u maksimalnoj dužini od 300 reči sa uračunatim razmacima, a slika se prenosi u maksimalnoj veličini do 150px širine (tj. maksimalnoj težini 250 kB). 
Delovi vesti objavljeni na BEOGRADSKE.COM i linkovi koji upućuju na izvore se na BEOGRADSKE.COM nalaze u maksimalnom trajanju 30 dana, te se nakon isteka tog roka automatski brišu sa servera.
Linkovi koji su objavljeni na BEOGRADSKE.COM i sadržaj linkova koji vode na druge veb stranice i usluge nisu u vlasništvu niti pod kontrolom portala BEOGRADSKE.COM i on nije odgovoran za sadržaj tih stranica, kao ni za naknadne promene sadržaja tih stranica.
BEOGRADSKE.COM nije vlasnik prenesenog sadržaja i ne polaže nikakva prava na preneseni sadržaj, niti preneseni sadržaj odražava stavove portala BEOGRADSKE.COM.

BEOGRADSKE.COM poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obavezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede pravnih propisa Republike Srbije ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih, intelektualno vlasništvo drugih i/ili pravni propisi Republike Srbije.

Prijava kršenja autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede pozitivnopravnih propisa Republike Srbije se upućuje na e-mail adresu: sasa@beogradske.com te se BEOGRADSKE.COM obavezuje postupiti po prijavi čim se za to steknu uslovi (najkasnije u roku od 7 dana od datuma prijema poruke).

U slučaju tehničkih problema koje mogu dovesti do odstupanja od ovih pravila molimo da nam se javite kako bismo problem što pre uklonili.
Obavezni sadržaj prijave koju nam trebate poslati:
– koje se autorsko delo/intelektualno vlasništvo pravno krši,
– način na koji se autorsko djelo/intelektualno vlasništvo pravno krši,
– link portala BEOGRADSKE.COM na kojem se autorsko delo/intelektualno vlasništvo pravno krši, 
– ime i prezime/firma, adresa, broj telefona, e-mail adresa podnosioca prijave na koje Vam se možemo javiti 

Sve sadržaje BEOGRADSKE.COM portala koristite na vlastitu odgovornost i BEOGRADSKE.COM ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.
Poslovni odnos između posetioca i oglašivača BEOGRADSKE.COM portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posetioca i oglašivača. BEOGRADSKE.COM ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

BEOGRADSKE.COM zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena. Navedene promene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
Korišćenjem portala korisnik prihvaća ove uslove korišćenja kao i sve njegove izmene i dopune. Smatra se da su korisnici korišćenjem portala ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja te da su ih razumeli u cijelosti.

Za sve sporove nadležan je sud u Užicu.

Ova pravila korišćenja na snazi su od 14.1.2021. godine.